Click image for larger version  Name:	wichtelen.png Views:	1 Size:	316,8 KB ID:	659205
Door: Martine

Een mooie steen in je jaszak
een warme kruik in je bed
zomaar een gedichtje op je bureau
een brandend kaarsje naast je bord…

Ken je de traditie van het Wichtelen?
In Skandinavische landen wist het wichtelmannetje, de huiskabouter wel dat de mensen in de koude donkere dagen van de adventstijd extra verlangen naar wat lichtpuntjes en dat de belevenis: ‘er is aan me gedacht’, warmte en licht aan de mensen schenkt.

Wichtelen gaat zo: op Sint Maartensdag trek je met je gezin, je collega’'s of met wie je ook maar wilt gaan wichtelen lootjes. Wie op jouw lootje staat is degene voor wie jij tot kerstmis het geheime, onzichtbare wichtelmannetje zal zijn. Als wichtelman- of vrouw gebruik je je eigen creativiteit en originaliteit om degene voor wie je wichtelt af en toe met een kleine attentie te verrassen. Het gaat niet om grote dingen, maar juist om de kracht en de warmte van het kleine….
Je kunt ook heel goed wichtelen zonder lootjes, zomaar iets fijns voor iemand doen of maken. Als je dat wit kun je dan een klein kaboutertje maken of uitkiezen om bij wat je gewichteld hebt te stoppen zodat de ontvanger weet dat hij of zij 'gewichteld' is... een briefje kan natuurlijk ook.
En ook op het forum kun je wichtelen, vanaf Sint Maarten tot de kerst wandelt er een wichtelmannetje door de topics die de leden soms complimentjes maakt, een hart onder de riem steekt of iets moois achterlaat zoals een fijne foto of gedicht... door in te loggen op dit voor alle leden toegankelijke account kun je iemand anoniem wichtelen.

Wichtel je met ons mee?

Wichtelen op het forum