Antroposofie en het Kind help

Inklappen

Hier vind je antwoorden op vragen over hoe deze website werkt. Gebruik het menu aan de linkerkant, of typ je zoektermen in de zoekfunctie hieronder.

Navigeren: Forums, Onderwerpen, Berichten, Tags en meer

Wat is deze website?

Deze website is een forum, blog en bron van informatie. Alles gericht op de antroposofie, met speciaal aandachtspunt voor de antroposofische opvoeding. In het forum kunnen alle leden meeschrijven en vragen stellen. De koppen informatie en blog worden door het team beheerd.

Wat is de structuur?

Deze website als geheel bestaat uit een forum, achtergrondinformatie en een blog (zie hoofdmenu hierboven).
Het forum heeft subforums verdeeld op categorie en in die subforums staan onderwerpen met berichten.

Hoe kan ik navigeren?

Wanneer je op de naam van een forum klikt open je dat forum en krijg je de inhoud te zien. Dit kan een lijst met subforums of onderwerpen zijn. Standaard staan de onderwerpen met de meest recente activiteit staat bovenaan, maar dit kun je aanpassen met de "filter" optie.
Als er in een subforum meer onderwerpen zijn dan op 1 pagina passen kun je naar de volgende pagina's klikken om de oudere onderwerpen te zien.

Subforums en onderwerpen met ongelezen berichten hebben een groene mandala, als alle berichten gelezen zijn staat er een blauwe mandala bij.
Om naar het eerste ongelezen bericht te gaan heb je net rechts van de groene mandala een groen pijltje. Je wordt dan meteen naar het eerste ongelezen bericht in dat onderwerp gebracht.
Je kunt ook naar het laatste bericht in een onderwerp gaan door aan de rechterkant, onder de profielfoto van de auteur van het laatste bericht op de >> te klikken.

Aan te raden zijn de overzichten "Toon ongelezen berichten", "Toon nieuwe berichten", "Toon actieve onderwerpen" en "Mijn abonnementen". Deze vind je als submenu onder "Forum".
"Toon ongelezen onderwerpen" toont een overzicht van onderwerpen waar berichten in staan die je nog niet gelezen hebt.
"Toon nieuwe berichten" toont een overzicht van onderwerpen met nieuwe berichten sinds je laatste bezoek.
"Toon actieve onderwerpen" toont een overzicht van onderwerpen waarin de laatste maand geschreven is, ongeacht of jij die berichten al wel of nog niet gelezen hebt.
"Mijn abonnementen" lijkt op "Toon actieve onderwerpen" maar toont een overzicht van de activiteit van de laatste maand van alle kanalen waarop jij geabonneerd bent. Dit kunnen forums, onderwerpen, leden en blogs zijn.

Wat is een onderwerp?

Een onderwerp is een gesprek tussen de geregistreerde leden door individuele berichten in het onderwerp te plaatsen. Elk onderwerp begint als een enkel bericht en groeit naarmate andere leden reageren met hun eigen berichten.

Wat zijn sticky onderwerpen?

"Sticky" onderwerpen zijn door het team als belangrijk aangemerkt. Zij blijven bovenaan de overzichten met onderwerpen staan in subforums, ook als er geen recente berichten zijn.

Hoe start ik een nieuw onderwerp?

Navigeer eerst naar het subforum met de juiste categorie. Klik daarna op de + Nieuw Onderwerp knop. Als je deze knop niet ziet heb je in dat betreffende subforum geen rechten om een onderwerp te openen.

Hoe lees ik een onderwerp?

Om een onderwerp te lezen, klik op de titel. Het onderwerp wordt geopend en je ziet een lijst met alle berichten geschreven door onze leden. Aan de linkerkant zie je bij elk bericht wat korte informatie over de auteur van dat bericht.

Hoe reageer ik op een onderwerp?

Om op een bestaand onderwerp te reageren, navigeer eerst naar het onderwerp. Klik daarna op de Plaats Reactie knop, hiermee word je naar het Reageerveld gebracht. Als je deze knop niet ziet heb je in dit betreffende subforum geen rechten om op een onderwerp te reageren of is het onderwerp gesloten.

Je kunt ook direct naar het Reageerveld onderaan de pagina. Klik op de "A" voor de geavanceerde editor en op de smilies voor een overzicht van de beschikbare smilies.

Wanneer je in een bericht op Citeren klikt word je ook naar het Reageerveld gebracht en de inhoud van dat bericht wordt dan automatisch ingevoegd met de correcte BBcodes.

Hoe kom ik meer te weten over de auteur van een bericht?

Om naar het profiel van een specifiek lid te gaan, klik op de gebruikersnaam.

Wat is de Navigatiebalk?

De navigatiebalk bovenaan elke pagina brengt je snel naar waar je wilt zijn.

Meteen onder de navigatiebalk (met soms een submenu) zie je de "breadcrumbs", een overzicht waar je nu bent.

Forumagenda

Inklappen

Geen resultaten

Bezig...
X
😀
🥰
👍